Προσωπικό

 

Δρ. Σαμουήλ Ντούγκου Ντζάου

Ιατρός-Ειδικός Ιατροδικαστής-Πραγματογνώμονας των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών

Ομότιμος Καθηγητής Ιατροδικαστικής-Ιατρική Σχολή ΑΠΘ

Τηλέφωνο επικοινωνίας:  6978226258

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δρ. Σαμουήλ Ντούγκου-Ντζάου είναι Ομότιμος Καθηγητής Ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει πτυχίο Ιατρικής, την Ιατρική ειδικότητα της Ιατροδικαστικής και Διδακτορική Διατριβή από την Ιατρική Σχολή ΑΠΘ.

Το 1998 μετεκπαιδεύτηκε στη Σκωτία επί εξάμηνο στο αντικείμενο της μοριακής ταυτοποίησης και συγκεκριμένα στην τεχνική ανάλυσης του DNA για Ιατροδικαστικούς σκοπούς με τις εφαρμογές της PCR και των γενετικών δεικτών STRs (Short Tandem Repeats).

Το 2003 παρακολούθησε στο Λονδίνο εξειδικευμένο σεμινάριο με τίτλο “Advanced Course on Forensic Human Identification”. 

Κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής του σταδιοδρομίας, ανέπτυξε πλούσιο διδακτικό και ερευνητικό έργο με έμφαση στο γνωστικό αντικείμενο της Ιατροδικαστικής.

Ο Δρ. Σαμουήλ Ντούγκου Ντζάου διαθέτει πολυετή εμπειρία και έχει υπηρετήσει πολλές φορές τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές με την ιδιότητα του πραγματογνώμονα.

 

Δρ. Λήδα Κοβάτση

Ιατρός-Ειδική Ιατροδικαστής-Πραγματογνώμονας των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών

Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής & Τοξικολογίας-Ιατρική Σχολή ΑΠΘ

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310999222 | 6937399699

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σύντομο βιογραφικό 

Η Δρ. Κοβάτση Λήδα είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Ιατροδικαστικής & Τοξικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει πτυχίο Χημείας, πτυχίο Ιατρικής, την Ιατρική ειδικότητα της Ιατροδικαστικής και Διδακτορική Διατριβή.

Έχει μετεκπαιδευτεί στο αντικείμενο της μοριακής ταυτοποίησης στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Centre for Blood Research, Harvard School of Medicine στη Βοστώνη. 

Έχει παρακολουθήσει στις ΗΠΑ πολυάριθμα σεμινάρια σχετικά με την ερμηνεία των αποτελεσμάτων στη μοριακή ταυτοποίηση.

Το 2003 παρακολούθησε στο Λονδίνο εξειδικευμένο σεμινάριο με τίτλο “Advanced Course on Forensic Human Identification”. 

Την ίδια χρονιά, επισκέφτηκε ως προσκεκλημένη ερευνήτρια το Armed Forces Institute of Pathology, Maryland στις ΗΠΑ όπου συμμετείχε σε πολυκεντρική επιστημονική μελέτη.

To 2012, εν όψει του εξοπλισμού του Τμήματος με όργανα τελευταίας τεχνολογίας, εκπαιδεύτηκε στη Γερμανία στην ορθή χρήση του αυτόματου γενετικού αναλυτή και των συνοδευτικών λογισμικών.

Το 2012 επισκέφτηκε ως προσκεκλημένη ερευνήτρια το Department of Forensic Molecular Biology, Erasmus University Medical Centre στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Στα πλαίσια της επίσκεψής της συμμετείχε σε πολυκεντρική επιστημονική μελέτη η οποία οδήγησε στην ανάπτυξη του πρώτου συστήματος για την πρόβλεψη του χρώματος των μαλλιών και των ματιών από το DNA (HIrisPlex System). 

Την ίδια χρονιά επισκέφτηκε ως προσκεκλημένη Καθηγήτρια το Institut fur Rechtsmedizin, Universitat Zurich, στη Ζυρίχη της Ελβετίας στα πλαίσια συνεργασίας που διατηρεί το Τμήμα Μοριακής Ιατροδικαστικής (DNA), με το αντίστοιχο τμήμα στην Ελβετία.

Η Δρ. Κοβάτση Λήδα διαθέτει εμπειρία και υπηρετεί τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές με την ιδιότητα του πραγματογνώμονα.

 

 

Δομνίκη Φράγκου

Διδάκτωρ & Συνεργάτης

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310999222

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σύντομο βιογραφικό

Η κα. Δομνίκη Φράγκου είναι διδάκτωρ στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής & Τοξικολογίας και συνεργάτης του Τμήματος Μοριακής Ιατροδικαστικής.

Έχει πτυχίο στις Βιοϊατρικές Επιστήμες (BSc in Biomedical Sciences) από το Πανεπιστήμιο John Moores του Liverpool στη Μεγάλη Βρετανία και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στην Τοξικολογία (Masters in Toxicology) από το Πανεπιστήμιο του Birmingham στη Μεγάλη Βρετανία.

Έχει δημοσιεύσει πολυάριθμες ερευνητικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και για τις ακαδημαϊκές της επιδόσεις έλαβε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης «Υποτροφία Αριστείας» για το έτος 2012. Έχει εκπαιδευτεί στη Γερμανία στην ορθή χρήση του αυτόματου γενετικού αναλυτή και των συνοδευτικών λογισμικών και στη μοριακή ταυτοποίηση με τη χρήση των δεικτών STR.

Έχει αναλάβει τον ποιοτικό έλεγχο και την εφαρμογή συστήματος ποιότητας στο Τμήμα Μοριακής Ιατροδικαστικής.