Τεστ πατρότητας για προσωπική ενημέρωση με 2 συμμετέχοντες

 

Το τεστ αυτό περιλαμβάνει την λήψη δείγματος «σιέλου» μόνο από δύο άτομα:

  • τέκνο
  • φερόμενο ως πατέρα

Με το τεστ αυτό ΔΕΝ παρακάμπτεται η συγκατάθεση της μητέρας (όταν πρόκειται για ανήλικο τέκνο), απλά δεν λαμβάνεται δείγμα από αυτήν. Επισημαίνεται ότι το επιστημονικά ορθό είναι να ληφθεί δείγμα ΚΑΙ από την μητέρα.

  • Εάν το τέκνο είναι ανήλικο, θα πρέπει τόσο η μητέρα, όσο και ο πατέρας του ανηλίκου (ο κατά νόμο πατέρας-ο οποίος μπορεί να είναι διαφορετικός από τον βιολογικό πατέρα) να είναι παρόντες κατά την δειγματοληψία και να δώσουν εγγράφως την συγκατάθεσή τους για την λήψη βιολογικού υλικού από το ανήλικο τέκνο τους.
  • Εάν το τέκνο είναι ανήλικο και η λήψη συγκατάθεσης από τους νόμιμους κηδεμόνες δεν είναι εφικτή (πχ. έχουν εγκαταλείψει το τέκνο, έχουν αποβιώσει κλπ.), μπορεί να γίνει λήψη βιολογικού υλικού από το ανήλικο με εισαγγελική εντολή ή με την συγκατάθεση του ειδικού επιτρόπου του τέκνου, ο οποίος έχει προηγουμένως οριστεί με δικαστική απόφαση.
  • Εάν το τέκνο έχει γεννηθεί εκτός γάμου (και δεν έχει γίνει αναγνώριση από τον πατέρα του), απαιτείται μόνο η συγκατάθεση από την μητέρα του.
  • Εάν το τέκνο είναι ενήλικο, δεν απαιτείται η συγκατάθεση των κηδεμόνων του.

Τι πρέπει να γνωρίζετε:

Τα αποτελέσματα είναι έγκυρα και αξιόπιστα, έχουν το κύρος ενός κρατικού/Πανεπιστημιακού εργαστηρίου και υπογράφονται από Ιατρό-Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ που περιλαμβάνεται στην λίστα των πραγματογνωμόνων των Ελληνικών Δικαστηρίων.

Το κόστος αυτής της εξέτασης ανέρχεται στα 300€ και τα αποτελέσματα εκδίδονται συνήθως σε 10 εργάσιμες ημέρες.

Εξέταση:300 €

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart